Richard Robertsson

”Jag drivs av övertygelsen att vi människor vill känna delaktighet. Delaktigheten är starkt förknippad med engagemang, glädje och en vilja att ta ansvar och göra skillnad – för det egna bolaget, kollegorna, men framförallt för våra kunder. Vi känner stort engagemang för våra kunders behov och utmaningar. Vi vill göra skillnad och vara delaktiga i deras framtid.”

Försäljningschef Stockholm

I grunden har jag en 4-årig teknisk gymnasieutbildning som under åren kompletterats med några enstaka kurser i bl.a. företagsekonomi och arbetsrätt. 2009 gick jag företagsledningsprogrammet på IFL, Stockholm School of Economics.

Jag trivs allra bäst i föränderliga och dynamiska miljöer med engagerade människor som vill göra skillnad och samtidigt vill ha kul på jobbet. För mig har IT branschen alltid levererat på alla dessa punkter – få branscher kan mäta sig med den utvecklingstakt och snabbt föränderliga förutsättningar som vi upplever inom IT. Det har i sin tur attraherat många intressanta människor och inte minst en lång rad härliga entreprenörer som satt färg på branschen med sitt nytänkande och ibland galna idéer. Jag har en lång bakgrund inom IT branschen, mestadels i ledningsgruppsbefattningar hos bolag som primärt arbetar med hård- och mjukvara. Jag har haft förmånen att arbeta med många intressanta och härliga kollegor genom åren och bland mina senaste uppdrag kan nämnas Regionchef hos Epson för Norden och Benelux, Försäljningsdirektör hos Symantec och VD för GNT/ALSO, en distributör av IT utrustning.

Vid sidan av jobbet är det familj och vänner som står i fokus. Min sambo och jag har två barn i åldrar där dom fortfarande tycker om att hänga med mamma och pappa. Vi spenderar ganska mycket fritid på sportande i olika former, men älskar också att bara umgås med vänner. Att ta båten ut i Stockholms skärgård några dagar är min största källa till riktig avkoppling.